Isnin, 22 Disember 2014

Coretan e.m.a.s ~ Diet books for healthy body, lovely soul

22.12.2014 (Monday), 12.43 am

Fortunately, worth buying this book in #BigBadWolf #BBW2014 for #healthybody #charming #PicsArt. Only start read the intro, going to tata for now #happyworking #happylife #lifebeforedeath. #goodnite :-)

0 ulasan

Ahad, 21 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Still stepping...

21.12.2014 (Sunday), 9.32 pm

#emasday #weekend #cookforhealth #lifebeforedeath #PicsArt

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Still stepping...

20.12.2014 (Saturday), Nite

#emasday #loveweekend #lifebeforedeath #PicsArt

0 ulasan

Sabtu, 20 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Love Green Lifestyle

20.12.2014 (Saturday), 9:41 AM

Separate #aloevera and move to new pot this morning. Can't ride, but replace with this mission. I feel so fresh... #lovetree #lovegreen #PicsArt

0 ulasan

Jumaat, 19 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ emas in gang

19.12.2014 (Friday), Lunch

A gang that instigate my day one re #induction #healthybody #charming #activelife #PicsArt

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ emas at work

19.12.2014 (Jumaat), 10.00 pagi

Jamuan di Aras 8, JPNIN. Epik okay gantung cakkedis di dinding. Hahaha...

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ emas at work

16.12.2014 (Selasa)

Majlis Malam Media on 16.12.2014 #PalaceOfGoldenHorses #PicsArt

0 ulasan

Rabu, 17 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Mati itu pasti

16.12.2014 (Selasa), 11:44 PM

Sebuah kematian yang sedang menghampiri...

0 ulasan

Selasa, 16 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Cheesekut & Green Tea

16.Disember.2014 (Selasa), Morning

#cheesekut and #greentea for #breakfast. Wowwww... Too tasty so adorable so licking good #PicsArt

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Big Bad Wolf BBW 2014

15.Disember.2014 (Isnin), at Nite

#BigBadWolf #BBW2014

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Mentaliti dan sikap peniaga kecil

16.12.2014 (Selasa), 1:40 AM

Sapa tak nak duit? Sapa tak nak kaya weiii... Maka disebabkan itulah berderu-deru orang mula berbisnes... Bagi yang nak test market, bukalah kompeni kecil-kecilan, label enterprise dan niaganya punyalah macam-macam. Memang tak salah kalau nak niaga macam-macam, asal ada kepakaran atau pengetahuan. Bila dah bagi projek, kita tegur sikit sebab tak kena, mereka pulak duk sound kita... Aduhai... Entah sapa yang berniaga dan sapa yang jadi pelanggan ni... Moralnya ialah, kalau nak assign projek, bagilah yang betul-betul tahu buat kerja dan bukanlah sekadar bagi muka atau bantu ekonomi peniaga kecil-kecilan ni... Kelak, sendiri susah hati wooo... Kesian tak kesian, bisnes tetap bisnes...

0 ulasan

Isnin, 15 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Sementara menunggu nak ke "Serigala Besar yang Jahat" aka Big Bad Wolf

Sesambil tunggu member di kantor, layankan gambar ni... Menarik dan enak betul laa... -- feeling Sedapnyer.... Nak makan semua rasanya...



0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Sudah Setahun Berlalu...

12.Dis.2014 (Jumaat), 9.26 pagi

"12.12.2014, hari ni genap setahun di JPNIN. Selama 11 bulan di Cawangan Pentadbiran dan Aset dan sebulan di Bahagian Korporat".

Sejak semenjak ni, rasa cam tak berdaya daya saing jer nak mai kerja. Nak bangun pagi rasa berat, otak rasa padat, hati penuh sarat. Sama sekali ini bukan salah Jabatan. Hahaha... Mungkin kerja sekarang hampir sama dengan kat MAMPU dulu kut... Sebab tu punca yang dikenal pasti adalah tiada di hati.

Orang Tranung kata pah ceroh tunggu bulan jatuh ke riba. Hahaha...

0 ulasan

Ahad, 14 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Resepi Atkins Diet Cheese Cake tanpa bakar yang sedap

14.Dis.2014 (Ahad)

Beberapa hari ni teringin jer nak makan cheese cake. Tp x boleh beli kt kedai sangat sebab mahu cheese tu letak gula. Waaaaa.... So apa lagi, ngejas sendiri lah. Hehehe... Cheese cake dalam gambar ni tak keras lagi. Tapi tak tahan sangat, nak rasa sikit jer... Hahaha...

Bahan-bahan:
♥250 g Cream cheese
♥200ml whipping cream
♥Pamanis P3 atau stevia. Masukkan beberapa titis.
♥1 sudu perisa vanila
♥Susu. emas letak susu yg x der gula jenama SAJI
♥Gelatin. emas beli kat yummies bakery.

Cara:
♡Putar cream cheese dan pemanis hingga kembang.
♡Masukkan whipping cream, susu, esen vanilla, gelatin yang telah dicairkan.
♡Putar hingga kembang.
♡Tuang dalam bekas. Masukkan dalam peti air.

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Lonely Lunch♥

14.Dis.2014 (Ahad)

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Sister Sister Lepaq ♥

13.Dis.2014 (Sabtu), Dinner

0 ulasan

Ahad, 7 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ I always Love Weekend

7.12.2014 (Sunday), 11:20 PM

Sunday somewhere in Kuala Lumpur... Looking for durian. Hahaha... Really spoil my reducing progress. Give a self a taste :P

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Resepi Atkins Diet: Prawn Cauliflower Cheese vs Mee Udang

Recipe Prawn Cauliflower Cheese replace Mee Udang go #atkinsdiet go!

Hahaha... Alhamdulillah, boleh tahan sedap. Lepas gian daripada makan karbo. Long way to go!

"Success in life depends on action, that is, on what you do, and not what you Feel or think, and the price of success is hard work." - Visvesvaraya"

0 ulasan

Khamis, 4 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Resepi Diet Atkins: Agar-agar Buih versi Terengganu

Can it be consider as #dietatkins #dietatkinsrecipe #agar-agar #agar-agarbuih #PemanisP3 #nosugar

Bahan Agar-agar
● 3 cawan air
● Agar-agar (yang panjang tu, boleh potong separuh)
● 3 biji telur putih (saiz besar)
● 2 titis Pemanis P3
● Pewarna merah

Bahan Kuah
● Susu cair (setengah tin) (guna susu Saji evaporated creamer - no sugar)
● Secawan air (ikut rasa)
● 1 sudu tepung kastad
● Sesudu perasa vanila atau sanquick
● 3 titis Pemanis P3
● Secubit garam

Cara-cara masak agar-agar buih:
1. Masak agar-agar dgn 3 cawan air. Masukkan sedikit pewarna merah. Agak-agak agar-agar dah cair, sejukkan. Nak cepat sejuk, letak bawah kipas.
2. Boleh kepuk (pukul) putih telur hingga kembang.
3. Masukkan agar-agar yang suam tu dalam telur yang dipukul kembang. Masuk sikit-sikit... Kalau tak, tak sebati dgn telur nanti.
4. Dah siap, masukkan agar-agar dlm peti ais nak bagi cepat keras.

Cara-cara masak kuah:
1. Masukkan setengah tin susu cair. Biarkan menggelegak.
2. Kacau sesudu tepung kastad dalam secawan air (tapi terpulanglah banyak mana air nak guna).
3. Masukkan air yang dicampur dengan tepung kastad dalam susu cair yang dah menggelegak.
4. Kacau jangan tak kacau... nanti berkeladak kat bawah periuk.
5. Masukkan sesudu sanquick atau vanila untuk bagi rasa masam-masam manis.
6. Masukkan 2-3 titis Pemanis P3 dan secubit garam.

http://maria-eisya-khadija-emas.blogspot.com/2013/03/resepi-agar-agar-buih-versi-terengganu.html

0 ulasan

Selasa, 2 Disember 2014

Coretan e.m.a.s. ~ #emasday

2.12.2014 (Tuesday), 11:41 PM

#emasday

0 ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...