Ahad, 28 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ sunset in putrajaya

28.9.2014 (Sunday), 10:21 PM

Red #sunset in putrajaya.

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ week 4 in september 2014

28.9.2014 (Sunday), 10:11 PM

#week4 #september2014. I don't really in myday. Work up to make it something :-|

0 ulasan

Selasa, 23 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ bersemangat nak gym ni! Healthy life, clean soul, harmony mind and ♡♥

22.September.2014 (Isnin).
Alaaa... Hari ni baru bersemangat nak pergi gym. Sampai-sampai tutup pulak untuk kerja-kerja penyelenggaraan. Uihhh... Last-last pegi kedai mamak putih beli rojak. Hehehe...

0 ulasan

Isnin, 22 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ Sedapnya Ayam Penyet AP di Alamanda

21.September.2014 (Sunday), 9.00 pm

Chaiyok to myself after my first ride #ayampenyet @ayampenyetap

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Berbasikal di Paya Indah Wetlands, Dengkil

20.September.2014 (Saturday)

Happy #weekend at #payaindahwetlands #dengkil #cycling

0 ulasan

Khamis, 18 September 2014

Coretan e.ma.s. ~ myday emasday

18.9.2014 (Khamis), 10:25 PM

#myday #emasday #positive #quotes

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Korean Quotes in #emasday

18.9.2014 (Khamis), 9:56 PM

#myday #emasday #positive#quotes

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ quotes

18.September.2014 (Khamis)

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ calm will lead the rational minds to produce the best outcome

17.September.2014 (Rabu). Memang rasa bimbang sangat nak menapak ke 'sana' hari ni. Dah lah semalam tak cukup waktu lenanya, Keyword for the day #calm will #lead the rational minds to produce the best outcome, in shaa Allah -- with calm in #myday #emasday ♡♥

0 ulasan

Rabu, 17 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ apa itu Generalized Anxiety Disorder (GAD)

17.9.2014 (Rabu), 1:43 AM

Aduhai tak leh tidur lagi ni padahal jam dah menunjukkan jam 1.33 pagi! Dah lah esok kerja selepas 4 hari cuti. Erkkk... X bersedia lah nak pergi kerja esok. Uihh terbaca pulak artikel ni. Nok gohek kene molek2, dok leh cakduh, bertenang cam air dari alam semulajadi, sejok eahh... Tp best! :D:D:D

0 ulasan

Selasa, 16 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ my way sending my lit brother to putrajaya bus station

16.9.2014 (Selasa), 9:22 PM

At #putrajaya bus terminal. Sending him back finally. Hope this 5 days with your big kakak satisfied you and wish you the best in your big exam this coming october. May you be somebody to this nation, amin...

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ hot baked muffin with love for my love ♡♥

16.9.2014 (Selasa), 7:41 PM

Hot #muffin from #oven for my mum and family... Semoga maa suka fruities muffin dan adik-adik suka chocchips #withlove in #myday #emasday. Selamat menyambut Hari Malaysia ♡♥

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ sarapan pulut gaul nyior (pulut kelapa)

16.9.2014 (Selasa), 1:58 PM

#sarapan #pulut gaul nyor. Uihhh selalu my favourite. Rajin masak ni sebab si bulia ada. Kalau x, x kuasa... Hahaha... Suka bila bulia kata, gemuk ya duk makan saja. Hehehe...

0 ulasan

Isnin, 15 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ sometime during school holiday and my weekend my day

14.September. 2014 (Sunday), 5.30 pm

So cooling so refreshing so fine #barley #drink in #korean #dubu-dubu with my dearly brother. Thanks for company-companion little brother ♡♥

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ numbness brain in myday

9.Sep.2014 (Thursday), lunch time

■■solace■■

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ kunci rumah kuarters tercicir atau hilang ni? Alaaa....

Inilah rupa kunci emas yang hilang pada 11.9.2014. Akhirnya dijumpai pada 13.9.2014 di bawak seat. Hahaha... Nakal betul buat emas semput turun naik lif cari ke dia. Letih jugak sebab terpaksa ke bph. Hahaha... Ohh my key #myday #emasday

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ rushing and refreshing and satisfying. I'm glad! ♡♥

9.9.2014 (Selasa). Pepagi masuk opis, atas meja dah ada bungkusan makanan. Wow, masih panas ni... Rupa-rupanya rezeki orang masakkan bakso dan teringatkan diri ini. Macih... Hehehe... Rushing ler ni nak setelkan summary report untuk dihantar kepada pengawai pengawal. Sian kat member terpaksa tunggu nak pergi sama-sama ke program di titiwangsa. Uihhh terpaksa skip lunch. Dah x sempat ni... Mujur sampai sebelum tetamu kehormat n cadangnya nak support program jabatan ler ni. Terpegun emas lihat semangat remaja-remaja ni, generasi pewaris bangsa. Alhamdulillah, hari ni betul-betul rezeki adik, berkesempatan teman dia beli lappy. Nak order online, takut lambat sampai. Suka tengok dia sengih sebab dapat apa yang dia hajati. Harap kualiti memuaskan hati, in shaa Allah...

Dah lama betul emas x naik kenderaan awam. Uihh ramai n sesak ni. Sejak duk di ptrjy, emas perasan terdapat gap antara emas n dunia swasta sebelum ni. Apa-apapun, enjoy and feel the moment in #myday #emasday. Support your nation, love your country. Cewah... ♡♥

0 ulasan

Ahad, 7 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ a refreshing hot chocolate

4.9.2014 (Khamis), 7:06 PM

It refreshing #hotchocolate. Penawar minda yang kebas... in #emasday #coretanemas

0 ulasan

Khamis, 4 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ a series meeting at #fuelshake #ayer8 #putrajaya

3.9.2014 (Wednesday), 8:00 PM

It's us again ~ The Underground. Refresh and release and gain some new math! Hahaha... Thanks ladies for the conversation and companion #fuelshack #ayer8 #putrajaya in #myday ♥

0 ulasan

Rabu, 3 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ mydaily myroutine myday myweekday

2.9.2014 (Selasa), 11:52 AM

What is #mydaily life? Wake up in the morning --> 'mahabbah' --> punch before office hour's start --> 'mahabbah' --> checking & planning --> warm-up & break-to-fat --> gear-up to the highest speed --> break? Or went away for a while from desk --> it a punch out time! --> ahhh, not yet done my targeted that must erase from next schedule --> proceed! --> cant futher --> it was rockin' & dark out there --> walking to return --> end for today. <repeat the cycle. Whether it barkatillah, valued on mahabbah>. Ohhh #myday

0 ulasan

Selasa, 2 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ my merdeka holiday in myday

1.9.2014 (Isnin), 7:00 PM

Myday suffering #resdung

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ myday with my first time #cendol bakar #pantai telok kemang, port dickson

28.8.2014 (Khamis), 11:00 PM

#kerangbakar mai! Kunyah menguyah at #telukkemang #portdickson. Ingat nak pekena #cendolbakar, tak dijual pulak memalam ni. Uihhh line tenet payah sunggoh di sini. Erkkk... Kenyang :D

Semasa odw datang, emas ternampak dan dah aim kedai ni. Nak lah try nyer camner rasa cendol bakar yang glamor diperkatakan di sini. Sejukkk... Malam hujan renyai...

---
28.8.2014 (Jumaat), 12:00 PM

Haa, ini dia rupa #cendolbakar di #restoranmarimakan #telokkemang #portdickson. Boleh tahan sedap laaaa... x gumul bakpe, makan ajer kerjanya! :P

0 ulasan

Isnin, 1 September 2014

Coretan e.m.a.s. ~ #myday at Puteri Beach Resort, Port Dickson

27.8.2014 (Rabu), 6:00 PM
Puteri Beach Resort, Port Dickson
Kursus Pengurusan Aset Kerajaan

Badan tak sihat. Rasa tak larat nak drive dan nak berkursus ni. Demam masih tak baik-baik lagi. Tak nak fikir banyak-banyak, kayuh saja... Nak ke sampai tu, mata bagai digam, ngantuk lain macam. Tak kan makan ubat, sampai teruk cam gini. Haru!

Sampai di apartmen, 3 bilik. Kakak tu bagi emas bilik single. Masuk bilik, terus tersembam. Tetiba ada pulak peserta called. Terpaksa selesaikan masalah dorang dulu... Malam dah start kelas dah. Uihhh sejukkkk.. Hujan renyai...

Makan malam tepi laut. Hehehe... Kira romantik dah tu! Lagi romantik sebab banyak lalat duk hinggap makanan. Hahaha... Aduhhhaiii.. :D

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Konvokesyen Diploma Pengurusan Awam #DPA2014

26.8.2014 (Teusday), 1:00 PM

Konvokesyen Diploma Pengurusan Awam pada 26.Ogos.2014. Thank you sister-sister for companion.

Here and there #DPA2014. With my so special in #myday



0 ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...