Sabtu, 30 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Journey in Synthesis Weeks

30.Nov.2013 (Sabtu),10.30 pm

Hujan lebat sesangat dari temerloh hingga ke kemaman, jam 7.15 malam sakning hinggalah sekarang... Uihhh teringat zaman dolu2 racing hingga berpusing wiwi beberapa kali... Tobat dah... Trauma beberapa bulan! Ni konon-kononnya punggah menunggah barang lah dalam hujan Also.Known.As mandi hujan... Hehe... Lepas gian... Alhamdulillah...

0 ulasan

29.Nov.2013

29.Nov.2013

0 ulasan

25.Nov.2013 ()

25.Nov.2013

0 ulasan

22.Nov.2013 (Jumaat)

22.Nov.2013 (Jumaat)

0 ulasan

22.Nov.2013 (Jumaat)

22.Nov.2013 (Jumaat)

0 ulasan

22.Nov.2013 (Jumaat)

22.Nov.2013 (Jumaat)

0 ulasan

21.Nov.2013 (Khamis)

21.Nov.2013 (Khamis)

0 ulasan

21.Nov.2013 (Khamis)

21.Nov.2013 (Khamis)

0 ulasan

21.Nov.2013 (Khamis)

21.Nov.2013 (Khamis)

0 ulasan

20.Nov.2013 (Rabu)

20.Nov.2013 (Rabu)

0 ulasan

20.Nov.2013 (Rabu)

20.Nov.2013 (Rabu)

0 ulasan

20.Nov.2013 (Rabu)

20.Nov.2013 (Rabu)

0 ulasan

19.Nov.2013 (Selasa)

19.Nov.2013 (Selasa)

0 ulasan

19.Nov.2013 (Selasa)

19.Nov.2013 (Selasa)

0 ulasan

19.Nov.2013 (Selasa)

19.Nov.2013 (Selasa)

0 ulasan

18.Nov.2013 (Isnin)

18.Nov.2013 (Isnin)

0 ulasan

18.Nov.2013 (Isnin)

18.Nov.2013 (Isnin)

0 ulasan

18.Nov.2013 (Isnin)

18.Nov.2013 (Isnin)

0 ulasan

17.Nov.2013 (Ahad)

17.Nov.2013 (Ahad)

0 ulasan

17.Nov.2013 (Ahad)

17.Nov.2013 (Ahad)

0 ulasan

16.Nov.2013 (Sabtu)

16.Nov.2013 (Sabtu), malam

0 ulasan

16.Nov.2013 (Sabtu)

16.Nov.2013 (Sabtu)

0 ulasan

15.Nov.2013 (Jumaat)

15.Nov.2013 (Jumaat)

0 ulasan

14.Nov.2013 (Khamis)

14.Nov.2013 (Khamis)

0 ulasan

14.Nov.2013 (Khamis)

14.Nov.2013 (Khamis)

0 ulasan

13.Nov.2013 (Rabu)

0 ulasan

Jumaat, 29 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Modul Kajian Lapangan: Kacau Bubur Assyura

13.Nov.2013 (Rabu)




0 ulasan

Khamis, 28 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Modul Kajian Lapangan: Penyerahan Anak Angkat kepada Keluarga Angkat

12.Nov.2013 (Selasa), 1.00 tengah hari

Penyerahan anak-anak angkat kepada keluarga angkat masing-masing... emas pun rasa berdebar-debar juga... dengan siapakah emas akan tumpang sepanjang 10 hari modul ini berlangsung... erm... siapa suka duk lama-lama rumah orang kan..

0 ulasan

Ahad, 24 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Meeting Program Minggu Sintesis

11.Nov 2013 (Isnin), 11.00 malam

P/s: x dang nak tulis lagi... Masih sibuk dgn minggu sintesis. Baru sahaja balik dr Modul Kajian Lapangan di Bera, Pahang pada 12-22 Nov 2013. Akan dikemaskini sedikit masa nanti...

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Roti Canai Best di Bandar Kemaman

11.Nov.2013 (Isnin)

Lepas selesai check-up di Klinik Batu 2 1/2, Kemaman.

P/s: x dang nak tulis lagi... Masih sibuk dgn minggu sintesis. Baru sahaja balik dr Modul Kajian Lapangan di Bera, Pahang pada 12-22 Nov 2013. Akan dikemaskini sedikit masa nanti...

0 ulasan

Jumaat, 22 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Suatu Saat Bersama-sama Suara itu: Watching Muhammadku

22.11.2013 (Jumaat), 5.59 ptg. ~ Watching Muhammadku at TV3

Aku rasakan sepertinya aku sudah semakin jauh dengan perasaan itu. Terkelih sebentar, sedar-sedar satu jalur naluriku masih tetap rindu pada perasaan itu. Satu demi satu fasa umur ku tempuh dan takat demi takat mengenali apa itu erti damainya berada dalam rindu kepadamu... Sucinya sebuah kedamaian bila mana bersama-sama suara itu...

#14 days to go!

0 ulasan

Ahad, 10 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Laguna Ikan Bakar, Kemaman

9.11.2013 (Sabtu), Lepas Maghrib

emas dapat pelepasan hari sabtu dan ahad. Cuma rasa nak spend time kat kemaman as my final weekend in course... emas keluar dinner dengan sorang kawan baharu yang rasa ngam masa modul RM. SPSS adalah perantaranya. Hehe...

My lovely the very final weekend spent with cartoon in super early morning, report, chat with friend in intura, kajianptd penempatan, tv and the most important rest and charming sleep...

My benchmarking is Che Ta.. Hehe...

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ English Nite

8.11.2013 (Jumaat)

English nite terakhir daripada sidang a.

0 ulasan

Coretan e.m.a.s.~ English Nite

6.11.2013 (Khamis)

English nite ketiga daripada sidang b.

0 ulasan

Jumaat, 8 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Course Final Class Ended with the Very Best Interesting Subject

8.11.2013 (Jumaat), 7.46 malam

Alhamdulillah, kelas terakhir dalam kursus ini akhirnya ditamatkan dengan sesi pembentangan kertas kajian modul research methodology... Namun, akan disusuli dengan 'report time'. Yabedabedoo..... Heeeyah...  Adakah hari ini dalam sejarah? Hahaha...

Analisis data pun best! X puas hati sekiranya emas tak afdalkan spss... Test punya test, akhirnya menguasai taktik 'repair' data. Practice make perfect? Practice make habit? Practice make thing perfect! Hahaha...

#27 1/6 days  to go -- feeling excited!

0 ulasan

Khamis, 7 November 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Mendakap Rindu di Persisir Laut China Selatan

5.11.2013 (Selasa)
Di Desaku

Suatu detik berulang ganti. Cuma yang berbeza, detik dalam angka tahun yang menjarak. Hilangmu tiada ganti. Pusaka pun semakin usang...

Hilangmu tiada sama. Acap kali ku cari bayang kenangan bersama-samamu... Aku terlalu rindu... Bagaimana agaknya khabarmu di daerah yang tak terkunjung di sana. Ku doakan agar Allah sentiasa merahmatimu. Amin ya Allah... Kau jagailah mereka yang kusayangi tanpa sebarang cela, ya Allah...






0 ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...