Khamis, 31 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ English Nite

31.Oktober.2013 (Rabu), 4.22 am

Hehe... dah habis persembahan teater english nite :P
A few things i'd learned from the scene... Thanks to the senior: age with valuable experience and never ever pretended that you know everything and appreciate others view... Thanks to the moment in time. My precious... :D

0 ulasan

Rabu, 30 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ The True Colours

30.Oktober.2013 (Rabu), 3.21 am

Preparation for English Nite. Adjourned at almost 3.00 am. Waaa... I really like this not because of the program or marks, but the inner of someone in stressful situation... ;)

0 ulasan

Isnin, 28 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Everywhere Anywhere

28.Oktober.2013 (Isnin), 11.54pm

Minggu yang betul2 memenatkan sepanjang modul pengukuhan bahasa. Persediaan untuk English Nite lagi... Presentation, role play, emceeing etc...

Hold urusan deco dewan... Kene switch untuk program minggu sintesis... Badan lemau dan lebam... Ohh x dapat ingat kesakitan urutan kak gee petang tadi... No more for 2nd time. I prefer to stop rather than in pain...

Anywhere everywhere: kelompok peserta kursus sedang gigih menyiapkan tugasan masing-masing. Dalam hati mereka tentunya terdetik perasaan muak dan bosan... sudah lama dah... the repeated routine nevertheless with different tasks did not inject a new element direct to targeted point!

#38 days to go…

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Colours of Rangoli at INTIM

27.Oktober.2013 (Ahad), 8.00 – 10.30 malam

Waaaa… Walau emas bermula dengan Sidang Dewata, namun emas bahagia dengan Sidang Chivalry… :-)

Seusai sahaja program ini, emas uruskan keperluan diri barang sebentar dan bergegas ke sudut sofa bagi menyediakan decoration untuk English Nite yang akan dilaksanakan dalam tempoh 2 hari lagi… Erm… Mood memang out. Rasa dah tak larat dengan semua ini. Apa-apapun, hayunkan sahaja langkah ini dan layangkan sahaja atma agar tidak terlalu melekat fikir pada ‘keterdesakan waktu’.

Senyuman bahagia di sebalik tirai waktu. Berlabuhnya waktu, dengan hadiah bintang timur buatmu… Yakinilah… Hanya beberapa derap sahaja di hadapan sana… :-)

2013-10-27 20.16.492013-10-27 20.17.112013-10-27 21.06.232013-10-27 21.06.592013-10-27 21.07.292013-10-27 21.07.36 2013-10-27 21.10.36 2013-10-27 21.11.50 2013-10-27 22.22.29    

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Support dinner to my deary sibling

27.Oktober.2013 (Ahad)

Hari ini emas rasa sengal-sengah belah tangan kanan. Apa taknya guna tangan bagai tak nak berhenti-henti… Sampai urat leher pun rasa tegang. emas call kakak geliga untuk mengurut, tapi penuh lah pulak. Dimintanya emas datang jam 2 petang, erkkk… Tak lah kut, sayang kelas walaupun ilmu 100% tak masuk dalam pangkalan data otak. Hehehe…

Haaa… Dapat mesej daripada si daim katanya mahu ke Kemaman. Erm… Sedang baru nak menghempuk ke tilam kerajaan ni, dapat pulak mesej darinya kata hampir nak sampai. Walau rasa penat dan nak tidur jer, emas tak boleh mungkir janji… Tak apa lah, bukannya selalu emas berada di kampung, inilah peluang untuk strengthen kan lagi hubungan kekeluargaan dengan adik-adik tersayang… Sementelahan itu juga, dapat mesej daripada bayu… Alhamdulillah, rasa diri ini diperlukan…

I need to reward him for being struggle in his small new enterprise. Taq doakan im berjaya menjadi seorang usahawan yang berjaya dan juga dalam segenap ruang kehidupan im… Amin…

2013-10-27 18.25.382013-10-27 18.28.57 2013-10-27 18.35.02 2013-10-27 18.37.29 2013-10-27 18.37.35 

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Bunga Keluduk Putih

27.Oktober.2013 (Ahad)

Selepas punch card tadi, sempat jugak emas merakam gambar bunga keluduk putih ni kat INTIM. Bukan senang nak dapat ni… Selalunya pokok keluduk berbunga unggu+pink yang banyak.

Masa kecik-kecik dahulu, pernah menyibukkan diri membantu bapa saudara membersihkan semak di sebelah rumah chek belah arwah abah dan telah diberitahu pokok keluduk ni mempunyai khasiat perubatan. Tapi tak pernahlah pulak emas kaji… Apa-apa pun bunga keluduk ini mempunyai nilai ‘suatu masa’ bersama-sama emas…

2013-10-27 16.45.55

0 ulasan

Sabtu, 26 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Wahai Pemilik Waktu

26.Oktober.2013 (Sabtu), 9.20 pm

Alhamdulillah… Seusai subuh, emas sudah bersedia melalui hari ini. Mata ni betul-betul perkasa tunjuk kuasanya... Langsung tak nak lena. Hehehe… Lantas mengambil peluang merehatkan minda dengan mengembalikan rutin biasa hujung minggu di Putrajaya :-)

Petangnya kawan mengajak ke Bandar Kemaman untuk membeli barang-barang keperluan program English Nite. Erm… My moti was down to reach the end line… :-(

Waktu berlalu dengan cepat, bila kita ada kerja nak buat...
Waktu pula menghadiahi perit, bila kita terperangkap...

#41 days to go

 

0 ulasan

Khamis, 24 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Daily

23.Oktober.2013 (Rabu)

Hari yang sarat dengan kepenatan dan kantuk yang tak berupaya sembuh dalam masa setengah jam! Beberapa hari dilalui dengan waktu tidur yang amat singkat dan lapis demi lapis tugasan yang mendesak.

Alhamdulillah mengambil peluang untuk hibernasi sekejap selepas waktu kelas. Jika tak, mahu otak kembang dan pecah! Hehehe... Dah lah otak segar diperlukan untuk assignment International Relation.

Habis discussion sekitar jam 2 am + meeting minggu sintesis kerohanian jam 11.00 pm. emas x berapa puas hati dengan gabungan hasil kerja tersebut... Bagi emas alang-alang nak buat, biar puas hati. Namun, tangan ramai sangat, biar jer lah...

0 ulasan

Rabu, 23 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Daily

22.Oktober.2013 (Selasa)

8.30 am - 1.00 pm: Language
2.30 - 4.30 pm: International Terrorism
4.30 - 6.00 pm: Discussion English Nite
9.00 pm - 12.30 am: Discussion for IR
12.30 - 1.00 am: Daim's Letter
1.00 - 4.00 am: EPSA on Foreign Policy

As usual, hari yang padat dan memenatkan.. Looking forward time for individual rest. Kelas hari ini betul2 menarik perhatian dan minat emas untuk bekerja dengan international country; challenging and interesting. emas seem interested to be negotiator. Wow... It just something I love to do and I know my limited capability in langguage. In my dream only ler...

4.01 am, 23.Okt.2013
Nite!

0 ulasan

Selasa, 22 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Daily

21.Okt.2013 (Isnin)

  • 8.00 am – 5.00 pm: Kelas IR
  • 5.00 – 7.00 pm: Kelas Renang
  • 7.00 – 9.00 pm: Kelas Tajwid
  • 11.00 pm – 12.00 am: English Nite, Deco
  • 12.00 – 1.00 am: Synthesis Week: Kerohanian

 

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Nak Candy Crush Sekarang!

22.Oktober.2013 (Selasa), 1.57 pagi, Kemaman

Betul-betul gian nak main candy crush sekarang. Namun, terdapat keperluan lain yang  lebih mendesak.. Erk…

  • IR: North Korean Nuklear Crisis
  • IR: EPSA
  • CSR: Laporan Cadangan Penambahbaikan
  • Ustaz Don: Surat, Kad, E-mel Jemputan
  • English Nite: Deco & LO
  • Penerbitan: Jamuan
  • Isi borang
  • Update buku log
  • Apa lagi ek…?

Apa lagi ni… Catatan pun kena tulis jugak, nanti lupa pulak ‘in moment’, payah nak update buku log nanti. Hargai semua detik ini… Walau ia nampak berat dan membebankan.

Detik yang agak 'cerewet' buat masa ini… Hehehe

45 days to go...

 

0 ulasan

Isnin, 21 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Don oh Don

21.October.2013 (Monday), 1.22 am
Kemaman

46 days to go... A broad crossing line among the programs yield the yeay yeay head. Wow... Charming days ahead, insya'Allah...

Too many programs in synthesis week... Just finished the brainstorm meeting to adjust the changes made by secretariat... Don oh Don...

0 ulasan

Jumaat, 18 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Di Kesampingan Siraman Hujan

18.Okt.2013 (Jumaat), 1.45 pagi

Meriah sungguh suara katok bersahut-sahutan... Happy n happening! Kampung Seberang Pintasan disirami hujan ni... Habislah lecoh depan rumah tekgi...

Time gining lah rasa lapor pulok... Erkkkk...

Agak-agaknya apps apa yg akan gantikan facebook lepas ni ek? Hahaha...

0 ulasan

Ahad, 6 Oktober 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Lonely

6.Oktober.2013 (Ahad), 2.30 pagi
Kemaman

Seharian bercampur gaul dengan segala macam perasaan... Sendu, tawa, fokus berpaksikan minda kerja, tekanan, geram, luka dan berdarah, lapar dan bermacam-macamlah...

Seorang bersama sendu tak terucap... La ila ha illallah....

Ahhh jika emas soroti perjalanan sehari ini, terasa amat berat untuk dikenang... Apa taknya, approach tat ** x kena. Ada pula arah emas siapkan report, bukan dia nk ajak buat bersama... Memang betul2 tunjuk kuasa cengkaman kuku besi. Emas berleter pun, emas buat jugak... Malas nak panjang cerita.

Betul2 tdo x ingat dunia... Kesiangan lagi... Bangun juga sebab dh janji dengan si Daim dan mencari2 beberapa barang untuk persiapan obs... alhamdulillah, sempat juga mandikan wiwi... dah berbulan mama wiwi x mandikan wiwi kan...

Sampai intim hampir jam 2 ptg... Erk... Baju x basuh lagi.... Basuh tangan jer lah... Tunaikan kepada yang Hak dulu sebelum mulai penulisan laporan. Hindustan pun cerita best... shahrukh khan, apa ntah nama perempuan senyuman manis tu, suaranya serak2 sikit... Erm... Di mana dia... Tiada jejak untukku ekori... Jam 7 mlm, baru leh hantar kat **! Emas geram sangatlah ni sampai x leh dengar nama ** disebut!

Gelas arwah mak pecah, jari emas terluka... emas rindu emak... :(
Malamnya rumet balik.. Menekuni cerita tentang obs n mula berkemas2.. Entahlah... X konsisten n penasaran juga dibuatnya...

12 tgh malam, ada rollcall... Emas siapkan buku program csr... alaaaa newsletter belum siap ni, camner....


Lonely...
2.57 pagi


0 ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...