Sabtu, 29 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Pesan buat adik-adik yang ku sayangi...

29.Jun.2013 (Sabtu), 2.46 pagi

Kita yang menentukan kebahagiaan itu. Sesungguhnya kebahagiaan itu berada dekat dengan hati kita. Allah telah berfirman bahawa nasib anak adam itu ditentukan oleh mereka sendiri. Hidup juga merupakan satu pilihan sama ada mahu memilih jalan yang baik atau buruk. Hidup adalah sebuah perjalanan dan destinasi akhir kita hanya untuk ke syurga yang di bawahnya mengalir sungai-sungai yang indah... Kata-kata ini takkan bermakna jika tak meresap ke seluruh jiwa kita. Saya sayang awak ♡♥

0 ulasan

Ahad, 23 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Odw ke Modul Bomba, Wakaf Tapai

23.Jun.2013 (Ahad), 9.35 pagi

Credit to An.. Gambar diambil semasa bas sedang bergerak.

On the way... Semoga segala urusan dipermudahkan dan diberi kesihatan yang baik dan berpanjangan. Amin... ♡♥


0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Tetiba Rindukan Putrajaya

23.Jun.2013 (Ahad), 9.24 pagi

emas dalam bas dan perjalanan dari Kemaman untuk mengikuti modul bomba di Wakaf Tapai, Terengganu. Sempat juga emas membelek lembaran gambar dan tetiba terlihat gambar Putrajaya. Gambar ini emas ambil sebelum PRU13 dan dikirim kepada aa yang berada di Bandung, Indonesia... ♡♥

Rindu Putrajaya...

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ DPA: Debat Ala Parlimen

20.Jun.2013 (Khamis), 2.00 petang, INTIM

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ DPA: Gotong Royong dan Sukan Inter Sidang

6.Jun.2013 (Khamis), 2.30 -6.30 petang

0 ulasan

Coretan e.m.a.s. ~ Back Pain dan Buang Biji Angin

21.Jun.2013 (Jumaat)

Ya Allah, sakitnya tangan ni, mencucuk-cucuk. Habis kebas sebelah tangan.. Alhamdulillah atas nikmat-Mu ya Allah. Merata-rata emas tanya kat kawan-kawan tukang urut yang mahir di sekitar kawasan Kemaman hingga ke Dungun. Ada janji dengan mak kawan mintak temankan emas pergi Kijal. Tapi bila mak kawan cakap kena bawa limau nipis dan telur ayam kampung, erkkk... Terus emas terkesima dan call maa mintak pandangan.

Dalam keadaan sakit mencucuk-cucuk dan kebas tu, emas drive wiwi balik ke Dungun. Sampai kat rumah maa, arrange dengan maa pergi dekat sorang pak cik yang mahir buang biji angin atas saranan keluarga terdekat dan orang kampung. Lepas asar, kami pergi ke Kuala Abang.. Erkk... Metodnya bukan urutan tapi menggunakan biji lada sulah dan air dengan niat sabit air ini aku sembuh. Berserah diri kepada yang hakiki. Pesan Pak Din, selagi sakit kesan rawatan tak habis, tak dibenarkan makan rambutan. Jika makan rambutan mungkin sakit yang lebih teruk akan datang.

Sejak berkursus di Kemaman ini, setiap kali ada pelepasan, emas akan mengambil peluang untuk balik kampung. Tujuan emas nak streghten relationship dengan ahli keluarga dan spend the quality time together. Erm... I gonna miss the moment and shown in my love one grow up. I love you, adik-adik Taq ♡♥

0 ulasan

Sabtu, 22 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Suatu Saat Di Rintik Sendu Malam

22.Jun.2013 (Sabtu), 12.11 tengah malam,
Di rumah peninggalan arwah mak & ayah,

Rintik hujan rahmat mengimbau atma ke suatu saat yang lampau. Kesunyian malam umpama background music yang asyik...

<erk.. haba tetap meruap dan berbahang...>

0 ulasan

Selasa, 18 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Ujian Kecergasan Jasmani Kesihatan (UKJK)

18.Jun.2013 (Selasa), 7.03 pm

2.4 km = 17.55 minit

0 ulasan

Isnin, 17 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Moment in Time

17.Jun.2013 (Isnin), 11.38 malam

ikutkan hati, nak jer tidur... x pun layan candy crush sebabak. namun, ader komitmen pada tugasan analisa ekonomi terhadap liberalisasi perdagangan memfokuskan kepada sektor automatif ni. alahai... teringat zaman hingusan dulu nak jadi economist. my idol tan sri dato' sri dr. zeti akhtar aziz! last2 kedampingan semalam adalah bayu yang menghilang. hahaha... cam x der perkaitan jer :-D

0 ulasan

Ahad, 9 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Kelas Modul Pengurusan Sumber Manusia dan Organisasi (PESMO)

5.Jun.2013 (Rabu), 2.51 pm
Dewan Samudera, INTIM

0 ulasan

Coretan e.m.a.s ~ Taklimat EPSA

9.Jun.2013 (Ahad), 8.30 - 11.30 malam
Bilik Permaisuri, INTIM

0 ulasan

Khamis, 6 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Selamat Malam Bintang Timurku

6.Jun.2013 (Khamis), 12.36 tengah malam,

11 hari dah berlalu... bersangkarkan benteng bebangunan. Masa lintang pukang berkejaran. Heel pun dah haus. Nak bertenang-tenang blogging pun erkkk. Dan... yang paling kritikal ialah nak hadam pewartaan undang-undang dan pekeliling. Hahaha... Malamku, selimuti daku dengan ibadah kepada Tuhanku. Salam beradu duhai bintang timurku. Assalamualaikum :)

0 ulasan

Rabu, 5 Jun 2013

Coretan e.m.a.s. ~ Senamrobik bersama-sama Tan Sri KPPA @ 4.Jun.2013(Selasa)

Dah lama emas x membuat coretan di blog ini sebagai catatan di selegar perjalanan hidup emas. Tiada kesempatan memandangkan cemburunya masa dalam kursus ini.

Semalam bergerak dari INTIM, Kemaman jam 8.00 pagi dan sampai di INTAN Bukit Kiara kira-kira jam 1.00 petang. Sebanyak 7 buah bas dari INTIM yang memuatkan seramai 243 orang peserta bagi memeriahkan perasmian Kursus DPA kali ini.

KPPA sekarang ini dahulunya adalah ketua pengarah mampu dan emas x rasa sangat kelainannya. Perkhidmatan kali ini banyak menggunakan acuan mampu seperti teks ucapan dan beberapa acara. Hehehe... Welcome public service ;) Semoga perkhidmatan awam lebih kompetitif dan cemerlang di masa akan datang. Amin...♡♥

0 ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...